Matematik

please matematik det er en ligningen

12. maj 2014 af Karare - Niveau: 10. klasse

Please hjælp mig den her ligningen er  meget svære det haster please..... 

opgave 

y^2+16=8y


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler alle led på venstre side, og løs så 2.-gradsligningen i y . Benyt en kendt kvadratsætning til at faktorisere, hvorved man kan benytte nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2014 af mathon

              y2- 8y +16 = 0

              (y - 4)2 = 0 …osv


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2014 af PeterValberg

det er en andengradsligning, - se her, hvordan den kan løses: 

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. maj 2014 af Karare

ok kan i ikke hjælp lidt mere please jeg vil gerne forstå det please pg tak på forhånd........ 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må have lært om, hvordan man løser en 2.-gradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2014 af Amril (Slettet)

Du har...

y2 + 16 = 8y

... og hvis du flytter 8y over på venstre side...

y2 + 16 - 8y = 0

... har du en andengradsligning. Du kan let løse ved at anvende en såkaldt nulregel, men kan selvfølgelig også løses, som man plejer, ved at finde diskriminanten og anvende nulpunktsformlen.

d = (-8)^{2} - 4 \cdot 1 \cdot 16 = 0

x = \frac{-(-8) \pm 0)}{2 \cdot 1} = 4


Svar #7
12. maj 2014 af Karare

ja det har jeg men 

 men vores a=y

                 b= -8

                 c=-16

y^2-8x-16=0


Svar #8
12. maj 2014 af Karare

det er vores y som jeg ikke ved så ja ... 

når er vores y = 1 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, ligningen er jo

        y2 -8y +16 = 0 ,

så a = 1 , b = -8 , og c = 16 . y2 er det samme som 1·y2 .


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2014 af PeterValberg

#4 Prøv at se videoen, du fik et link til i #3, den forklarer det ganske glimrende :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. maj 2014 af mathon

#2    fortsat

       (y - 4)2 = 0

        y = 4


Skriv et svar til: please matematik det er en ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.