Matematik

h udtrykt ved r

13. maj 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle jeg har vedhæftet en opgave.
Jeg vil egentlig bare hører om jeg har løst den rigtigt:-)

Er h(r)= 3-pi*r?

Og er maksimumet 0.318?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af hesch (Slettet)

a)    Du har:

Omkreds = 2h + 2πr = 6     =>                     ( isolèr h )

h = ( 6 - 2πr ) / 2

Areal = højde*bredde - udklip = h*2r - πr2     =>             ( substituer h )

A = ( 6 - 2πr ) / 2 * 2r - πr2                                          ( reducer )

b)  Find Amax ved  dA/dr = 0                             ( find vandret tangent til A(r)  )


Skriv et svar til: h udtrykt ved r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.