Matematik

Andengradspolynomium og tangent i bestemt punkt

15. maj 2014 af rotterdam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium er stillet ved f(x) = ax^2 + 3x -1 hvor a er et reelt tal

Jeg skal bestemme a således at, at grafen for f har en tangent med hældning 7 i punktet P(2, f(2))?

Jeg er klar over at f´(x) skal være 7 i punktet P, men hvordan f... regner jeg lige det ud :-)

Håber der er nogen som kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2014 af AskTheAfghan

Løs ligningen f '(2) = 7 mht. a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2014 af mathon

   Du har
                   f(x) = ax2 + 3x - 1     a ∈ R \ {0}

                   f '(x) = 2ax + 3

                   f '(1) = 2a·2 + 3 = 7

                              4a + 3 = 7

                              4a = 4

                              a = 1
 

                  


Svar #3
15. maj 2014 af rotterdam (Slettet)

Til mathon, tusind tak. 

Kan se at du i tredje linje skriver f´(1), men du mener vel f´(2), eller er jeg bange for at jeg helt har misforstået...


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2014 af mathon

selvfølgelig

                   f(x) = ax2 + 3x - 1     a ∈ R \ {0}

                   f '(x) = 2ax + 3

                   f '(2) = 2a·2 + 3 = 7

                              4a + 3 = 7

                              4a = 4

                              a = 1
 


Skriv et svar til: Andengradspolynomium og tangent i bestemt punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.