Matematik

Vækst ?

16. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej der ude :)

er der nogle kloge mennesker der kan hjælpe:

A) Beregn de gennemsnitlige årlige vækstrater for Kina og USA for 1978-2010 på basis af  
regression.

B) Anvend nu de fundne vækstrater for USA og Kina til at fremskrive udviklingen år for år til  
2025

Vedhæftet fil: kk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2014 af peter lind

Som du selv skriver skal der bruges eksponentiel regression på dine data. Det vedlagte giver resultatet af sådan en regression men uden angivelse af hvilken regression, der er tale om. b≈10-26 forekommer mig helt usandsynlig; men jeg ved godt nok ikke hvad tallet står for. Hvad er egentlig problemet for dig ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2014 af SuneChr

Den vedhæftede regressionskurve er tilsyneladende beregnet ud fra årstal fra 1950 til 2010.
Den fortæller intet om, det er USA eller Kina, vi ser. Stil opgaven noget mere professionelt, som 3.års elev.
Man anvender normalt ikke årstallet som potenseksponent, men et antal år efter et fast begyndelsesårstal.
Det er derfor en ekstrem foranstillet faktor i eksponentialfunktionen, der er billede af i det vedhæftede.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj 2014 af LeonhardEuler

a)  Vækstraten (r) kan findes ved at se på fremskrivningsfaktoren (a). 

Der gælder netop :   a = r +1  ⇔  r = a - 1

b) Multiplicer vækstraten med 100, for at få vækstraten i procent. Således kan du beskrive udviklingen, ved at sige om hvor mange procent udviklingen vokser med årligt ... og efter Δx år har udviklingen således vokset med aΔx 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2014 af LeonhardEuler

Misforståelser ligger i at #0 har sat begyndelseåret til år 0. Den skal sættes til 1978 og heraf tælles de andre årstal som antal år efter 1978.


Svar #5
16. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet)

I tabellen nedenfor er vist udviklingen i BNP i Danmark, Kina og USA fra 1950 til 2010. 
 Danmark  USA  Kina 
1950      48.590     2.208.039        247.921 
1960      66.143     3.104.062        446.988 
1970    102.449     4.674.004        644.571 
1980    127.823     6.416.056     1.053.621 
1990    155.438     8.801.122     2.149.308 
2000    200.853   12.312.678     4.371.109 
2010    215.185   14.537.140   12.894.754 
 

håber det kan hjælpe, jeg forstår ikke hvordan jeg bergner den gennemsnitlige årlige vækstrate for kin og USA


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2014 af peter lind

Du skal foretage regression, som du åbenbart har gjort for det ene af datasættene. Dernæst skal du se på kapitalformlen  K = K0(1+r)n  hvor K her står for BNP og r er det søgte


Svar #7
16. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet)

hvilke BNP skal jeg bruge, da der står fra 1978-2010. 1978 er ikke med i datasættet. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2014 af peter lind

Du skal bruge det datasæt du har. Det indeholder ikke data for 1978 og behøver det heller ikke


Svar #9
16. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet)

jeg er lidt forvirret, kan du fortælle mig hvordan kapitalformlen vil se ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2014 af peter lind

Det har jeg angivet i #6. Sammenlign dette med dine regressionsmodeller for at finde hvad K0 og r er


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. maj 2014 af SuneChr

# 0 og 5
Du får måske også
fDanmark(x) = 54199·1,025725x
fUSA(x) = 2·106·1,032827x
fKina(x) = 207623·1,064920x 
For året 1978 indsættes x = 28
 


Skriv et svar til: Vækst ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.