Fysik
Impuls tilvækst for hop?
Jeg har udført et forsøg, hvor jeg skulle hoppe på en kraftplade, som var forbundet til en computer. Hvis jeg startede en dataindsamling kunne jeg se hvor stor en kraft jeg påvirkede pladen med under hoppet. nu står jeg så med en graf der viser hvordan kraften mod pladen ændrer sig mens jeg udfører hoppet. det bør siges, at måleren blev nulstillet, når jeg stod op på den, da det kun var kraften der blev brugt under hoppet, jeg var interesseret i. Jeg kunne med programmet få vist integralet af grafen som var 144,9 N*s. nu skulle jeg så beregne impulstilvæksten og hastigheden ved afsæt, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal gøre det.
Svar #1
17. maj 2014 af peter lind
Ifølge Newtons anden lov har du
F =dp/dt
Integrer du dette får du
∫0t1F(tIdt = [p(t)]0t1 = p(t1)-p(0) = Δp
Svar #2
17. maj 2014 af deniiiis (Slettet)
er Δp det tal jeg nævnte ovenfor, da det tal var et integral af grafen?
Svar #4
17. maj 2014 af deniiiis (Slettet)
tak for svaret. jeg tror endelig jeg forstår, hvad der sker, og hvordan jeg løser opgaven.
Skriv et svar til: Impuls tilvækst for hop?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
