Matematik

Vektorer

17. maj 2014 af KirFrank (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle, som vil hjælpe med denne opgave?

Screen Shot 2014-05-17 at 12.21.50.png



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2014 af mette48 (Slettet)

Når pilen affyres er tiden t=0 indsæt t=0 i udtrykket for yp(t)


Svar #2
17. maj 2014 af KirFrank (Slettet)

Hvorfor skal man ikke indsætte t=0 i udtrykket for xp(t)?


Svar #3
17. maj 2014 af KirFrank (Slettet)

Jegg har forsøgt ar sige p(0), og dermed fået vektoren (0 , 0.95), men ved ikke om det er korrekt og i såfald hvordan jeg skal gå videre, hvis der nogle dygtige, som vil hjælpe mig videre vil det betyde meget :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. maj 2014 af AskTheAfghan

a) Bestem højden yp(0).

b) Bestem vinklen v = arctan(yp'(0)/xp'(0)).

c) Løs lign. xp(t) = xq(t) mht t, og lad den fundne løsning være t0. Vurder nu så om yp(t0) = yq(t0) passer.


Svar #5
18. maj 2014 af KirFrank (Slettet)

Mang tak.
I b'eren forstår jeg at man siger 
v = arctan(hældning), og jeg ved den afledede funktion er lig med en hældning, men hvorfor er det netop v = arctan(yp'(0)/xp'(0))? Kan man ikke nøjes med at sige v = arctan(yp'(0))


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2014 af AskTheAfghan

#5

Hvis det var en funktion, kan du skrive sådan. For en vektorfunktion, skriver man hældningen tan(v) = yp'(t)/xp'(t) for alle reelle t, hvor v er vinklen i grader.

Man kan alternativt bestemme vinklen ved cos(v) = xp'(t) / |p'(t)|.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.