Fysik

Kinetisk energi

18. maj 2014 af soldier123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle,

sidder med en opgave der driller lidt. Opgaven lyder;

Fjederen anbringes i vandret stilling, den ene ende fastgøres til en  væg og i den anden ende anbringes et lod med 200g. Loddet trækkes 3 cm ud fra ligevægtsstillingen, hvorefter det slippes, loddet bevæger sig gnidningsfrit på underlaget. 

d) Bestem loddets kinetiske energi idet det passerer ligevægtsstillingen.

Mit spørgsmål er så: er Ekin=0 ved ligevægtsstillingen hvis ikke hvordan beregner jeg det så?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Når loddet trækkes ud bliver der oplagret en potentiel energi i fjederen på:

Epot, fjeder = ½ * k * x2

Når loddet slippes, bliver denne energi omdannet til kinetisk energi. I ligevægtsstillingen er al fjederens potentielle energi omdannet til kinetisk.


Svar #2
18. maj 2014 af soldier123 (Slettet)

Så dvs at Epot=½*39N/m*0.03^2= 0.01755J

og fordi der ved ligevægtsstilling er al fjederens potentielle energi omdannet til kinetisk. så er Ekin=0.01755J

Plus tusind tak for hjælpen :)


Svar #3
18. maj 2014 af soldier123 (Slettet)

Når man beregner kraften for en vandret bevægelse gælder det så stadig F=m*g?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nej F=m*g gælder kun i lodret retning.

I vandret retning har du

F=m*a

hvor a er accelerationen i vandret plan


Svar #5
18. maj 2014 af soldier123 (Slettet)

hvad skal man så sætte a til at være?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvordan lyder spørgsmålet?


Skriv et svar til: Kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.