Matematik

cirklens ligning

18. maj 2014 af Whisky1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har centrum i (4,-1) og radius 7. Linjen m går gennem (5,8) og (15,-2). Afgør, om linjen er tangent til cirklen.

En cirkel har centrum (-1,6) og tangere linjen m gennem (1,1) og (5,2). Bestem cirklens ligning. 

Nogen der kan hjælpe? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2014 af Kachoot (Slettet)

https://www.youtube.com/watch?v=z1RDtwkS0Ig


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2014 af mathon

Hvis afstanden fra centrum (4,-1) til linjen gennem (5,8) og (15,-2)
er
          lig med r = 7, er linjen tangent til cirklen.


Svar #3
18. maj 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Bruger dist formlen, men får ikke radius... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2014 af mathon

#3
     Hvad er konklusionen så?


Svar #5
18. maj 2014 af Whisky1234 (Slettet)

At den ikke er en tangent... Ups tænkte mig ikke om :-)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2014 af mathon

linjen m gennem (1,1) og (5,2)
har ligningen:

                          expand(solve(\det([x,y,1;1,1,1;5,2,1])=0,y))


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. maj 2014 af mathon

 #6 fortsat

           m:          y = (1/4)x + 3/4

           m:          x - 4y + 3 = 0

  centrum's afstand fra m
  er
               r=dist(m,C(-1,6))=\frac{\left | -1-4\cdot 6+3 \right |}{\sqrt{1^2+(-4)^2}}=\frac{22}{\sqrt{17}}

                       


Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.