Matematik

Lineære vækst model, og linjens ligning.

19. maj 2014 af KlaraJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med at forberede mig til matematik. 

Jeg har et spørgsmål "Gør rede for den lineære vækstmodel, herunder for linjens ligning." 

Jeg har forklaret med a, b, x og y er. Men hvad betyder det at x er den uafhængige variable og y er den afhængige? De skifter værdi, det ved jeg godt, men hvad betyder det uafhængige og det afhængige? 

Jeg er også i tvivl med det for linjens ligning. Nogle der også kan hjælpe her?

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2014 af mathon


      i en funktion

                   y = f(x)      er x den uafhængigt variable og y den afhængigt variable

                   y skal jo overholde dvs er afhængig af forskiften f(x);
                   det er således foreskrevet, hvilken værdi y skal have for hver enkelt uafhængige x-værdi,
                   da funktionen er en mængde af ordnede par

                         {(x1;f(x1),(x2;f(x2),(x3;f(x3),..........}

For en lineær model
                                     y = ax + b
er væksthastigheden
                                     dy
                                    ---- = a       konstant
                                     dx                         


Svar #2
19. maj 2014 af KlaraJense (Slettet)

Nu blev jeg endnu mere forvirret, hvor kommer dy og dx fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2014 af mathon

For en lineær model
                                     y = ax + b
er væksthastigheden
                                     f '(x) = a       konstant
                                                           


Skriv et svar til: Lineære vækst model, og linjens ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.