Matematik

Procent. Stigning/fald

19. maj 2014 af kev22 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan i hjælpe om dette er rigtig.

En Bil koster 135 kr og imorgen koster den 155 kr. Hvor meget stiger den i procent?

155-135=20

(20*100)/135 = 14,81 % 

En mand køber en hund til 140 kr og sælger den igen en uge efter for 110 kr. Hvor meget har han tabt i %?

140-110 = 30

(30*100)/140= 21,4 %

Er den rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2014 af SuneChr

Ja, de er begge rigtige.
Du mangler dog at skrive % efter de 100, altså

\frac{20\cdot 100\%}{135}         (at gange med 100% er det samme som at gange med 1, og forandrer ikke brøkens værdi).


Svar #2
19. maj 2014 af kev22 (Slettet)

Ok, skal jeg nok huske til en anden gang :)

og godt at høre de er rigtige :)


Skriv et svar til: Procent. Stigning/fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.