Matematik

Rumfang af trekantet beholder. mm.

20. maj 2014 af Apaas (Slettet) - Niveau: A-niveau

(se vedhæftet)

Er ikke lige med på hvordan jeg skal beregne rumfanget af en 3-kantet beholder hvor vi ved at alle 3 sider er , samt at længden på beholderen er 5. 

Nogen der kan give nogle tips til at udregne højden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beholderen er et retvinklet prisme med højden y, hvis grundflade har form af en ligesidet trekant med sidelængden x. Benyt, at

        V = A·h

hvor A er grundfladens areal, og h er prismets højde. Udtryk V ved x og y , og indsæt så x = 2 og y = 5.


Svar #2
20. maj 2014 af Apaas (Slettet)

Hvad mener du med "Udtryk V ved x og y"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der menes: udtryk prismets rumfang V som funktion af den ligesidede trekants sidelængde x og beholderens længde y.


Svar #4
20. maj 2014 af Apaas (Slettet)

V = (½*h*2) * 5

Aner ikke hvad jeg skal gøre :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Beregn først arealet af en ligesidet trekant med sidelængden x = 2, og gang det med beholderens længde y = 5 .

Svar #6
20. maj 2014 af Apaas (Slettet)

h = (√3/2)*2 = 1,73

Areal = ½*1,73*2 = 1,73 


Svar #7
21. maj 2014 af Apaas (Slettet)

1,73 * 5 = 8,65


Svar #8
21. maj 2014 af Apaas (Slettet)

Ser ud til at være rigtigt. Er mellemregningerne ok?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Udtryk arealet eksakt.

Arealet af en ligesidet trekant med sidelængden x er A = ((√3)/4)·x2 .


Svar #10
21. maj 2014 af Apaas (Slettet)

Alright, tak.

Et tip til b?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Overfladen består af 3 rektangler og 2 ligesidede trekanter. Isoler y udtrykt ved x, når V = 1 , og indsæt i udtrykket for overfladearealet.


Skriv et svar til: Rumfang af trekantet beholder. mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.