Matematik

Cirklens ligning

21. maj 2014 af flowerpowerpigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje med ligning y=4x+1 en tangent for en cirkel med centrum i (-3,3)

- Bestem en ligning for cirklen. 

Hvordan skal jeg kunne gøre det, når jeg hverken har x og radius? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2014 af Amril (Slettet)

Det er ikke en problemstilling, som jeg selv er familiær med, men umiddelbart vil jeg gætte, at radius er lig dist(c,y), altså (den vinkelrette) afstand fra centrum til din linje y. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1. Ja, det er korrekt. Afstanden fra cirklens centrum til linien er netop lig med cirklens radius, når linien er tangent til cirklen.

Svar #3
21. maj 2014 af flowerpowerpigen (Slettet)

Hvordan skal jeg så sætte det op? Har aldrig lært det med dist(c,y) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2014 af Amril (Slettet)

https://www.matematikfessor.dk/lessons/afstand-fra-punkt-til-linje-238


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Slå punkt-linie-afstandsformlen op i din bog. Afstanden fra et punkt P(x0,y0) til linien L med ligningen
ax + by + c = 0 er

        \textup{dist}(P,L)=\frac{\left | ax_{0}+by_{0}+c \right |}{\sqrt{a^{2}+b^{2}}}


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.