Matematik

Lidt forskelligt matematik

21. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

(1)

En dreng slår med to almindelige terninger (kan vise 1, 2, 3, 4, 5 eller 6). Hvor mange kombinationer er der?

6 kombinationer

(2)

I klassen skal der spille fodboldturnering. Der er 6 hold der stiller op. Hold 1 skal trække en modstander til deres første kamp. Hvor stor er sandsynligheden for at de trækker Hold 4?

1/5*100=20%

(3)

Peter skal trække lod blandt sine klassekammerater, om hvem der skal være i hans gruppe i matematik. Der er 15 piger og 11 drenge (inkl. Peter) i klassen. Hvor stor er sandsynligheden for at Peter trækker en dreng?

10/26*100=38%

(4)

Et armbånd er lavet af sølv og vejer 84 gram. Massefylden for sølv er 10,5 g/cm3. Hvor mange kubikcentimeter fylder armbåndet?

10,5g/cm3=84g/V

10,5g/cm3*V=84g/V*V

10,5g/cm3*V=84g

V=84g:10,5g/cm3=8cm3

(5)

Jeg vil veksle 1300 kroner til pund. Kursen er 8,75 kroner pr. pund. Hvor mange pund kan jeg tage med til London?

875DKK=100 pund

100/875*100=149 pund

(6)

3 personer, a,b og c, har tilsammen vundet 3500000 kroner og gevinsten deles efter deres indsats.

Person a indskød 43 kroner,
Person b indskød halvdelen af det samlede beløb ,
Person c indskød 1/3 af det samlede beløb.

Hvad får de hver især?

3.500.000=1/3x+1/2x+1/6x

B får:0,5*3,5 mio=1,75 mio

C får 1/3*3,5 mio=1,17 mio

A får 1/6*3,5 mio=0,58 mio

(7)

Der blev solgt 350 billetter til en fodboldkamp.

Pris for en voksenbillet: 50 kr.

Pris for en børnebillet: 30 kr.

Den samlede billetindtægt er 15.500 kr.

Hvor mange børnebilleter blev der solgt?

x er voksne, og y er børn

l x+y=350kr   ll 30y+30x=10.500kr

30y+50x=15.500kr

30y+50x-(30y+30x)=15.500kr-10.500kr

20x=5000kr

x=5000kr/20=250

30y+50*250=15.500kr

30y+12.500=15.500kr

30y=3000

y=100

Der blev solgt 100 børnebilletter

(8)

Benzinmåleren i en lastbil viste 1/8 fuld. Der fyldes derefer 45 1 benzin på tanken og derefter viser måleren 3/4 fuld. hvor meget rummer tanken?

1/8x+45=3/4x

8*1/8x+8*45=8*3/4x

x+360=6x

5x=360

x=72

Den rummer 72 liter

(9)

På posthuset købes for i alt 455 kr. lige mange 7-kr frimærker og 6-kr frimærker. Hvor mange frimærker blev der købt?

455=7x+6x

455=13x

x=35

Der bliver købt 35 af hver slags

Det ville være mig til stor hjælp, hvis I skrev jeres resultater på tråden

God aften til alle


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

(1) med to terninger er der 62 kombinationer, hvis man kan kende forskel på terningerne.

(3) Det er 10/25 .

(5) Hvad blev der af de 1300 kr i mellemregningen? Divider antal kr med prisen i kr pr pund.

(6) Når det drejer sig om et eksakt pengebeløb, der skal deles, skal man angive de eksakte beløb til den mindste pengeenhed, der bruges i praksis.


Svar #2
22. maj 2014 af 123434 (Slettet)

(5)

Jeg vil veksle 1300 kroner til pund. Kursen er 8,75 kroner pr. pund. Hvor mange pund kan jeg tage med til London?

875DKK=100 pund

100/875*1300kr=149kr


Skriv et svar til: Lidt forskelligt matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.