Matematik

graf aflæsning

23. maj 2014 af Mi90Mpl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en opgave jeg er gået i stå ved. 
har vedhæften opgaven. 
Håber at der er en som vil hjælpe mig.
Er i tvivl om det har noget med vende tangent at gøre, eller om det bare er der hvor x=0 altså skæringen af y aksen jeg skal aflæse.

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f(0) finder du bare ved at aflæse funktionsværdien i x=0.

f '(0) finder du som hældningen af tangenten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2014 af SuneChr

I punktet P kan tangentens hældningskoefficient aflæses ved at gå 1 tern til højre for P og derefter 2 tern op.


Svar #3
23. maj 2014 af Mi90Mpl (Slettet)

ahh tak. det giver god mening !


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2014 af AskTheAfghan

f(0) = 4 og f '(0) > 0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2014 af SuneChr

# 4
Vi ved ikke, om
f (0) = 4  og
f '(0)  =  2
men den bedste aflæsning siger os, at
f (0) ≈ 4  og
f '(0) ≈ 2


Svar #6
23. maj 2014 af Mi90Mpl (Slettet)

Okay super. 
så i dette tilfælde er det mere præcist at bruge tegnet (≈) da vi ikke kan aflæse det mere præcist ind ud fra hvad vi kan se?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2014 af SuneChr

# 6
Vi kender ikke funktionsforskriften for funktionen f og for f '
Derfor kan vi kun skønsmæssigt aflæse værdierne og må derfor ikke bruge det lige lighedstegn,
men må bruge det bølgede lighedstegn, som kan læses "omtrent lig med".


Skriv et svar til: graf aflæsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.