Matematik

Bestemt sidelængden y udtrykt ved x

25. maj 2014 af Bullerkage (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med opgave b i opgave 14 i dette eksamenssæt:

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140522%201stx141-MAT-A-22052014.ashx

Jeg har beregnet arealet til af rektanglet til at have en værdi på 5000 og kan derfor bestemme y udtrykt ved x på følgende måde: y=5000/x. hvad gør jeg så for at komme videre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2014 af sashii

Du skal bestemme y udtrykt ved x vha. den opgivne omkreds. Der står i opgaveteksten, at omkredsen er lig 200 meter.

Du har i a opstillet et udtryk for omkredsen. Denne sætter du lig 200 og løser ligningen.


Svar #2
25. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

De har jeg så gjort, og bestemmer nu dette for y: y=-1,5x+100

Hva gør jge så nu :( ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2014 af sashii

Du har endvidere opstillet et udtryk for arealet i a. Du indsætter nu y = 1,5x + 100 som y i arealudtrykket og regner.


Svar #4
25. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

-


Svar #5
25. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

SUPER! Mange tak skal du have sashii! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2014 af sashii

Så lidt :) Har lige selv løst sættet som forberedelse. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2014 af jamie123 (Slettet)

Jeg sidder selv med opg. 14.b nu, men kan ikke lige forstå hvad du mener (sashii) med et udtryk for arealet a? Jeg har udregnet det ved at inddele i et rektangel og dernæst to retvinklede trekanter, med den samlede sum af 7795m^2 - hvilket arealudtryk mener du? :) 


Skriv et svar til: Bestemt sidelængden y udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.