Kemi

pH i puffer opløsning

26. maj 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave. Måske bare forklare i trin hvordan man gør.. så løser jeg den. Men jeg har svært med at gennemskue hvordan den skal løses

Vedhæftet fil: Puffer.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af Heptan

Hvis man tilsætter HCl vil følgende reaktion forløber:

CH3COO(-) + H(+) ---> CH3COOH

Der bliver altså dannet mere ethansyre.

En pufferopløsning er mest effektiv, hvis der er lige store mængder af de to korresponderende syre/basepar.

En pufferopløsning er altså ikke særlig effektiv, hvis der er stor forskel i de to koncentrationer, fordi så ændres pH lettere.

En opløsning hvor der i forvejen er meget mindre ethanoat, vil altså blive endnu mindre effektiv, hvis der fjernes ethanoat (ved at tilsætte HCl).

Kan du regne ud, om det er A, B, C, D eller E nu?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af mathon

pufferligningen
                                            pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )
     som, da V er fælles,
     giver:
                                            pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s }\right)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af mathon

A
        
                       pH_{f\o r}=4,76+\log\left ( \frac{0,25}{1 }\right)=4,16

                       pH_{efter}=4,76+\log\left ( \frac{0,25-0,20}{1+0,20 }\right)=3,38


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2014 af mathon

B

                      

                       pH_{f\o r}=4,76+\log\left ( \frac{0,5}{0,5 }\right)=4,76

                       pH_{efter}=4,76+\log\left ( \frac{0,5-0,20}{0,5+0,20 }\right)=4,39

 

                      


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2014 af mathon

C

                      

                       pH_{f\o r}=4,76+\log\left ( \frac{0,5}{0,75 }\right)=4,58

                       pH_{efter}=4,76+\log\left ( \frac{0,5-0,20}{0,75+0,20 }\right)=4,26


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2014 af mathon

D

                      

                       pH_{f\o r}=4,76+\log\left ( \frac{0,5}{0,25 }\right)=5,06

                       pH_{efter}=4,76+\log\left ( \frac{0,5-0,20}{0,25+0,20 }\right)=4,58


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2014 af mathon

E

                      

                       pH_{f\o r}=4,76+\log\left ( \frac{1}{0,25 }\right)=5,36

                       pH_{efter}=4,76+\log\left ( \frac{1-0,20}{0,25+0,20 }\right)=5,01


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2014 af mathon

antal mol er lig med molariteten, når volumen er 1 L.


Skriv et svar til: pH i puffer opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.