Matematik

eksponentiel funktion

26. maj 2014 af MarioKiller (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med denne opgave 

Du skal redegøre for den naturlige eksponentielfunktion, som for dens differentialkvotient og forklar, hvorledes en eksponentiel funktion på formen f(x) = b · a^x kan omskrives til formen y = b · e^kx

Og har lidt problemmer med at forstå den sidste linje "forklar, hvorledes en eksponentiel funktion på formen f(x) = b · a^x kan omskrives til formen y = b · e^kx"

Har en idé om at det er noget med det er fordi a=e^ln(x) er der nogen der kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

     ifølge definitionen på
     potens:
                              a^{x}=e^{x\cdot \ln(a)}=e^{{\color{Red} \ln(a)}\cdot x}=e^{{\color{Red} k}\cdot x}          a> 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af SuneChr

Benyt diverse omskrivninger

\left ( a^{k} \right )^{x}=\left ( a^{x} \right )^{k}=a^{kx}


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.