Matematik

procenter

26. maj 2014 af prettygirl99 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej 

Kan i ikke hjælpe mig? 

Per skal have en ny jakke. Prisen på jakken er 1250kr. Under udslaget sættes ned med 20% 

hvad koster jakken? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

                 P_{ny}=\left ( 1+r \right )\cdot P_{gammel}

                 P_{ny}=\left ( 1+\left (-0,20 \right ) \right )\cdot P_{gammel}

                 P_{ny}=\left ( 1-0,20 \right )\cdot 1250=0,80\cdot 1250=8\cdot 125=1000

                


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Den koster normaltvis 1250 kr og så bliver den nedsat med 20%

100%=1250kr

80%=?

80/100*1250kr=1000kr


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2014 af mette48 (Slettet)

Husk at skrive tekst til din opgaveløsning. En besvarelse som #1 giver ikke fuldt poingtal til eksamen.

Normalpris                                            1250 kr

nedslag    1250*20/100 =                        250kr

ny pris                                                  1000kr


Skriv et svar til: procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.