Matematik

to vinkelrette linjer

27. maj 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=-0,333x-1,668

h(x) er vinkelret på f(x) og skærer x-aksen i værdien 2,5.

Beregn regneforskriften for h(x).

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2014 af mathon

Produktet af to ortogonale rette linjers hældningskoefficienter
er -1.
Dvs
          h(x) = y = ax + b = 3x+b           da 3·(-1/3) = -1

   samt
                    0 = 3·2,5 + b


Svar #2
27. maj 2014 af Redub (Slettet)

Jeg har prøvet, ved hjælp af dette indlæg: her, men det ser ikke ud til at virke korrekt, når jeg sætter de 2 linjer ind i Graphmatica.

Jeg får følgende resultater:

a=3,003

b=17,015

Men det er ikke rigtigt

#1 (mathon) hvor fik du tallet 3 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2014 af mathon

           \! \! \! \! \! \! \! \! x\cdot \left ( -\frac{1}{3} \right )=-1\newline x=3          da -0,333 = -(1/3)


Svar #4
27. maj 2014 af Redub (Slettet)

Så fik jeg den sgu :)

Tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: to vinkelrette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.