Matematik

Matematik B-opgaver

29. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Der er givet funktionerne f(x)=2x4-3x og g(x)=4in(x)+5

bestem f'(x) og g'(x)

g'(x)=4/x

f'(x)=4x3-3

2x4differentieres til 4*x4-1=4x3

-3x differentieres til -3

in(x)'=1/x

5 differenties til 0

Opgave 2

En funktion f er givet ved f(x)=x3+6x2+5

Bestem samtlige stamfunktion til f(x)

1/(3+1)x3+1=1/4x4

6xbliver til 2x3

5 bliver til 5x+k

1/4x4+2x3+5x+k

Opgave 3


I et lukket område slipper man 150 markmus ud. Antallet af markmus i området vokser 
med 39 % om måneden. 
 a) Indfør passende betegnelser, og bestem en formel for antal mus som funktion af 
 antal måneder, efter at de blev sluppet ud i området. 

y=150*1,39x

X er  antal måneder efter udslippet

Opgave 4

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3+x^2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1))

x3 differentieres til 3*x3-1=3x2

x2 differentieres til 2*x2-1=2x

f'(x)=3x2+2x

f(x)=13+12=2

f'(x)=3*12+2*1=3+2=5

y=f'(1)(x-1)+f(1)

y=5(x-1)+2

y=5x-5+2=5x-3

y=5x-3

Tænkte lidt på om opgave 4 og 1 er rigtige? Var lidt i tvivl med 4in(x)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1 f '(x) = 8x3 - 3 .

NB: Den naturligelogaritmefunktion hedder ln(x), ikke in(x) . Det er LN(x) med små bogstaver, altså ln(x).


Svar #2
29. maj 2014 af 123434 (Slettet)

1# 

Er det fordi:

2x4 differentieres til 2*4*x4-1=8x3


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop.


Skriv et svar til: Matematik B-opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.