Matematik

Hvor mangen sekunder tager det for kuglen at flyve?

29. maj 2014 af Semuraj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har en opgave der lyder: "Anna kigger ned af banen, Hun har lige skudt en af hendes paintball kugler af sted, hun ved at kuglen har en fart på ca. 954 km/tog at banen er 15000m2."

Jeg skal så finde ud af hvor mange sekunder det tager for kuglen at flyve 70 meter? Men jeg har umiddelbart ikke rigtig nogen ide om hvordan...


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2014 af mathon

                 954 km/t = 265 m/s

                 t = (70 m) / (265 m/s) = 0,26 s


Svar #2
29. maj 2014 af Semuraj (Slettet)

Hvordan kommer du frem til m/s?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at

        1 km/t = 1000m/(3600s) = (1/3,6) m/s .

Kender man farten i km/t , finder man farten i m/s ved at dividere talværdien med 3,6 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2014 af mathon

                            954\; \frac{km}{t}=\frac{954000\; m}{3600\; s}=265\; \frac{m}{s}


Svar #5
29. maj 2014 af Semuraj (Slettet)

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2014 af 123434 (Slettet)

v=d/t

d er distancen og t er tiden

v er hastigheden

V=70m/(954km/t:3,6)=0,26 sekunder

Fra m/s til km/t

sekunder til timer:60*60=3600

meter til kilometer=1000

3600/1000=3,6


Skriv et svar til: Hvor mangen sekunder tager det for kuglen at flyve?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.