Kemi

omregne mg/L til mol/L

30. maj 2014 af lisehaaber (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med at regne 10 mg/L om til mol/L (Na+ og vand)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af mathon

M(Na) = 22,990 g/mol

                                          10\; \frac{mg}{L}=0,01\; \frac{g}{L}

                                           \frac{0,01\; \frac{g}{L}}{22,990\; \frac{g}{mol}}=0,000435 \; \frac{mol}{L}=4,35\cdot 10^{-4}\; M


Svar #2
30. maj 2014 af lisehaaber (Slettet)

Mange tak.

Og når opløsningen består af Na og "Vand" (H2O), skal jeg så ikke regne H2O's molare masse med også?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2014 af Heptan

#2 Nej, bare Natrium


Svar #4
30. maj 2014 af lisehaaber (Slettet)

Ok, hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2014 af Heptan

10 mg/L angiver koncentrationen af natrium i vand. Vand er opløsningsmidlet.


Skriv et svar til: omregne mg/L til mol/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.