Fysik

Kinetisk energi

30. maj 2014 af Linnese (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har regnet opgave 2,b i dette vejledende opgavesæt:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Studentereksamen-(stx)/Fag-paa-stx/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Vejledninger/121015%20Elektriske%20og%20magnetiske%20felter%20vejledende%20opgaver.ashx

men jeg er ikke sikker på, at jeg har regnet rigtigt. Og er der en der vil give mig en hjælpende hånd til opgave c? Opgave lyder:

Det oplyses, at α-partiklers kinetiske energi måles ved at afbøje dem i et homogent magnetfelt, som har størrelsen:
B=0.44T 
Derudover får vi at vide, at partiklernes hastighed er vinkelret på magnetfeltet, samt at de udfører en cirkelbevægelse med radius:
r=0.76m 

b) beregn af α-partiklernes kinetiske energi

Jeg beregner først α-partiklernes fart:

mHe*v2/r=|q|·v*B

v=|q|*B*r/mHe=1.60218*10-19C*0,44T*0,76m/6.64648*1027kg=8,06 m/s

Jeg beregner nu deres kinetiske energi med formlen:

Ekin=1/2*m*v2=2,16*10-13J

Er dette korrekt beregnet? 

Den næste opgave er jeg gået helt i stå i:

For at opnå en mere nøjagtig bestemmelse af partiklernes kinetiske energi, sender man enkeltladede 175Lu-ioner gennem det samme magnetfelt. Når 175Lu-ionerne accelereres fra hvile af spændingsfaldet 30,33 kV, følger de samme cirkelbane, som α-partiklerne gjorde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Det virker som en meget lav hastighed. Har du husket, at det er 10-27 kg, der er atommasseenheden? Minus er ikke med i din indskrivning.


Svar #2
30. maj 2014 af Linnese (Slettet)

#1

Jeg undskylder, det gik lidt for hurtigt, da jeg skrev det ind, så der er en fejl i #0, her kommer det rigtige:

v=|q|*B*r/mHe=1.60218*10-19C*0,44T*0,76m/(6.64648*10-27kg)=8,06*106 m/s

Ekin=1/2*m*v2=2,16*10-13J


Svar #3
31. maj 2014 af Linnese (Slettet)

Kan det passe?


Skriv et svar til: Kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.