Matematik

Please hjælp!!! Matematik B spg

30. maj 2014 af ajazainab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, har lige brug for hjælp med en opgave som jeg har brugt 1 time på. 

En funktion er givet ved: f(x)= x3-2x2-11x+12 

a) løs f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af SuneChr

x = 1  er rod ses umiddelbart.
Dividér da polynomiet med (x - 1)
Løs den fremkomne 2.gr.'s ligning        x2 - x - 12 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

I forlængelse af #1.

Det gælder generelt for et polynomium f(x) = ∑nj=0 aj·xj , at hvis summen af polynomiets koefficienter er lig med 0, er x = 1 en rod i polynomiet.


Skriv et svar til: Please hjælp!!! Matematik B spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.