Matematik

Jeg skal reducere udtrykket

31. maj 2014 af Lone110 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

jeg skal reducere udtrykket

(2a-b) * (2a+b) -2 * (2a^2-b^2) = 4a^2-b^2 - 4a^2+2b^2 = b^2

Jeg forstår ikke fordan de fik ligning to til at give b^2.

håber i kan hjælpe tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Roker rundt på leddene:

       4a2 - b2 - 4a2 + 2b2 = 4a2 - 4a2 + 2b2 - b2 = (4-4)·a2 + (2-1)·b2 = 0·a2 + 1·b2 = b2 .


Svar #2
31. maj 2014 af Lone110 (Slettet)

så den første ligning bliver til (2a-b) * (2a+b) -2 * (2a^2-b^2) bliver til 4a2 - b2 - 4a2 + 2b2

?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det har du jo allerede i ligningen i #0.


Svar #4
31. maj 2014 af Lone110 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :D nu er jeg med


Skriv et svar til: Jeg skal reducere udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.