Matematik

hvordan udregner man noget i procent??

01. juni 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

jeg skal have hjælp til hvordan man udregner noget i procent? og om i har et eksempel på hvordan for jeg kan huske at man nogle gange skulle gange med 100 samt dividere med noget eller også skulle man dividere med 100 eller gange med noget, men jeg er dog blevet i tvivl. 

Mange hilsner

Mie


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2014 af AskTheAfghan

Når man har et tal, hvor du f.eks. har fundet fra et forhold imellem det og det andet - kan det omskrives/måles i procent ved at gange med 100. At omskrive omvendt, skal man dividere med 100.

F.eks. er 1/5 = 0.2 = 20%. Omvendt er 20% = 20/100 = 0.2.


Svar #2
01. juni 2014 af louisehanseen (Slettet)

hvad skal jeg så gøre? hvis fx jeg skal udregne noget i procent og derefter lave et søjle eller cirkeldiagram? Hvis jeg fx har noget samlet som i alt giver 500 på tre år skal jeg så fx sige det tal jeg har i startåret divideret med 500 * 100 for at få deet i procent? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2014 af AskTheAfghan

Det er nok en god ide at forklare hvad din opgave går ud på helt præcis - al information du kan give os - i den nye tråd.


Skriv et svar til: hvordan udregner man noget i procent??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.