Matematik

Svær opgave i potens:) vil bliver superglad for hjælp

02. juni 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vægten af et tropisk nåletræ kan beskrives ved modellen 
  y = 0,31⋅d^2,11 
hvor d er diameteren i cm ved træets fod, og y er vægten af træet i kg. 
 

a) Hvad er vægten af et tropisk nåletræ med en diameter på 15 cm? 

 b) Hvad er diameteren af et tropisk nåletræ, der vejer 150 kg? 
 

c) Hvis et tropisk nåletræ har dobbelt så stor diameter som et andet, hvor mange 
 gange er dets vægt så større? 

opgave b kender jeg allerede svaret til, men har brug for hjælp til at finde ud af hvordan jeg ved jeg skal bruge formlen 

a= roden af a y: b

altså roden af 1,0211 (150: med 0, 31) så får jeg 18,72336.

Men hvordan kan jeg lige vide det er den her formel jeg skal bruge , jeg ved selvfølgelig godt jeg skal kigge på forskriften, (og jeg tænker også at det omvendte af formlen for potens funktionen  her er at dividerer, men er ikke helt sikker i hvornår man skal gøre brug af den her formel. 

Nogle der kan med eksempler, eller lignende opgaver? så bliver jeg meget glad:) 1000 tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2014 af Bullerkage (Slettet)

Opgave a)

Lad os antage, at d er antallet af bananer. Hvad erstatter du d med, når du har 15 bananer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

I b) skal man løse ligningen

        0,31 · d2,11 = 150 ,

dvs.

        d = (150/0,31)1/2,11

I c) skal man beregne

        (y(2d) - y(d)) / y(d) = 22,11 - 1 .


Skriv et svar til: Svær opgave i potens:) vil bliver superglad for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.