Matematik

eksponentiel sammenhæng

03. juni 2014 af xxtom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er igang med forbedredelse til en mundtlig matematik årsprøver og kigger derfor på følgende sammenhæng:

f(x+1)=b*ax+1   =  b*ax   * a1 =f(x)*a

men kan ikke helt forstå hvorfor b*a^x*a^1 kan blive til f(x)*a er der nogen der kan forklare dette, det ville være en kæmpe hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2014 af NejTilSvampe

f(x) = b*ax

a = a1

Gang ovenstående udtryk med hinanden:

f(x) * a = b*ax * a1


Svar #2
03. juni 2014 af xxtom (Slettet)

men forstår ikke helt hvor b forsvinder hen? og a*a giver det ikke a^2? eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2014 af NejTilSvampe

b forsvinder ikke. Og jo, a*a = a^2 , men det er ikke det der står i dette tilfælde. Der står a^x * a


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. juni 2014 af mathon

              {\color{Red} f(x)=b\cdot a^{x}}

            f(x+1)=b\cdot a^{x+1} = b\cdot a^x \cdot a =\left ({\color{Red} b\cdot a^x} \right ) \cdot a={\color{Red} f(x)}\cdot a=f(x)\cdot \left ( 1+r \right )


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. juni 2014 af SuneChr

f (x)  =  bax
f (x + 1)  =  bax + 1  =  b(axa1)  =  bax(a1)  =  abax  =  a· f (x)


Svar #6
03. juni 2014 af xxtom (Slettet)

arh på den måde :) tusinde tak !


Skriv et svar til: eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.