Matematik

Fremskrivningsfaktor i en eksponentiel funktion:

05. juni 2014 af xxtom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen der ved hvad fremskrivningsfaktor betyder. Er jeg forkert på den når jeg siger at det er a i en eksponentielfunktion, og det faktum at man a = 1+ r eller er det noget helt andet. og hvad bruger man fremskrivningsfaktoren til, er det til at se hvad funktionen stiger/falder med?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2014 af SuneChr

f (x)  =  b·ax
a er fremskrivningsfaktoren, og det hedder den, fordi funktionsværdien f (x) multipliceres hver gang med a , når x forøges med 1. Det giver ganske vist kun intuitiv mening, når x er et helt positivt tal, men er også gældende, når x ikke er hel og positiv. Man har jo, for n hel og positiv,    a·a·a· ... ·a  (i alt n gange)  =  an
For 0 < a < 1  er  f (x) faldende
For a > 1 er  f (x)  stigende.
 


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktor i en eksponentiel funktion:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.