Matematik

De tre væksttyper

05. juni 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er karakteristisk for de tre væksttyper: lineær vækst, eksponentiel vækst og potensvækst? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lineær vækst: f(x) = ax + b ,     f '(x) = a  , dvs. konstant væksthastighed

Eksponentiel vækst:   f(x) = b · ax , f '(x) = ln(a) · b·ax = ln(a) · f(x) , dvs. væksthastigheden er proportional med funktionsværdien, eller    d(ln(f(x))/dx = ln(a) ,

dvs. logaritmen til funktionen har konstant væksthastighed.

Potentiel vækst:    f(x) = b · xa ,   f '(x) = a · b·xa-1 = (a/x) · f(x) , eller

                           d(ln(f(x)) / d(ln(x)) = a

dvs. logaritmen til funktionen har konstant væksthastighed i den variable ln(x) .


Svar #2
06. juni 2014 af sejr10 (Slettet)

1000 tak!! 


Skriv et svar til: De tre væksttyper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.