Matematik
Punktvis konvergens af række
Hej
Jeg er lidt i tvivl om hvordan man afgør punktvis konvergens, når man snakker om rækker?
Hvis jeg for eksempel skal vise at rækken

er punktvis konvergent?
Håber nogen kan hjælpe med afklaring!
Svar #1
06. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)
For x = 0 har man ∑∞n=1 x/(1+x2n2) = 0 .
For x ≠ 0 har man
|∑∞n=1 x/(1+x2n2)| = |x|·|∑∞n=1 1/(1+x2n2)| ≤ |x|·∑∞n=1 1/(1+n2) ≤ |x|·∑∞n=1 1/n2 = |x|·π2/6 .
Svar #3
06. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, det er da korrekt. Jeg havde egentlig en anden slutning i tankerne, da jeg skrev det, nemlig, for x ≠ 0,
|∑∞n=1 x/(1+x2n2)| = |x|·|∑∞n=1 1/(1+x2n2)| ≤ |x|·|∑∞n=1 1/(x2n2)| = (1/|x|)·∑∞n=1 1/n2 = (1/|x|)·π2/6
Skriv et svar til: Punktvis konvergens af række
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
