Kemi

reaktionshastighed

09. juni 2014 af SivaJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med et lille spørgsmål...

Jeg har fået udleveret en funktion y=3.806*ln8(x)-4.715

y=ml methan gas

og x= tiden

Mit spørgsmål er hvordan kan man ved hjælp af viden omkring reaktionshastighed argumentere at denne graf følger de kemsike formler?

Jeg ved at reaktionshastighed har formlen

v=-d(A)/dt

dt=tid

d(A)= aktuellestofmængdekoncentration

jeg sidder og forbedre min fremlæggelse jeg er dog støt på nogle problemer med
mit forsøg som jeg udført. Jeg har opstillet nogle grafer, men har lidt besvær med at bestemme hvilken orden reaktionen er.
Jeg ved at en 1. ordens reaktion har en eksponetiel tendenslinje når koncemtrationen er på y-aksen og tiden på x-aksen
 

dog ved jeg at når en graf er liniær ved 1/c på y-aksen og tiden på y-asken er det en anden ordens
hvor laver jegfejl? :O

Vedhæftet fil: AT graf.xlsx

Skriv et svar til: reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.