Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Bevis for Wilsons formel

10. juni 2014 af simonpedersenbrow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg sidder netop nu og skriver SRO, og skal til at påbegynde mit analyserende spørgsmål, som bl.a. lyder på at bevise Wilsons formel. Det er her mit problem opstår, da jeg er blevet i tvivl om hvordan jeg beviser denne. Wilsons formel ser således ud:
x = √((2*f*o)/(p*r).

De pågældende forkortelser i formlen har følgende betydninger:
x = Indkøbsstørrelse pr. gang
f = Årligt forbrug
o = Ordreomkostninger pr. gang
p = Kostpris pr. stk.
r = Lagerrente, dvs. lageromkostninger i procent af lagerværdien udtrykt som decimaltal

Er der nogen der kan sige mig hvordan jeg laver dette bevis? Er nemlig meget i tvivl.

På forhånd tak :-)


Skriv et svar til: Bevis for Wilsons formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.