Matematik

Rentesregning C niveau

11. juni 2014 af fogb96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan er forrentning på en bankkonto og en annuitet forskellige? 

Kom til at angive det som B niveau stof, det er forkert. Det her er under C


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2014 af mathon

forrentning af en bankkonto
         er et éngangskapitalindskud i en bank, der løbende tilskriver rente efter hver termin:

                         K_n=K_o\cdot \left ( 1+r \right )^n

en annuitet er en ordning, hvor der hver termin indbetales et konstant beløb. Disse ydelser fremskrives med renter:
                  Opsparing
                                      A_p=a\cdot \frac{\left ( 1+r \right )^p-\left (1+r \right )^{p-n}}{r}\; \; \; \; \; p< n
        


Svar #2
11. juni 2014 af fogb96 (Slettet)

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juni 2014 af mathon

som efter n terminer p = n
giver:

                                     A_n=a\cdot \frac{\left ( 1+r \right )^n-1}{r}


Skriv et svar til: Rentesregning C niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.