Matematik

Hjælp til differentiering

12. juni 2014 af Mount (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen, der kan se på, hvad jeg har gjort forkert i opgave b)? 

Jeg ender med 2 ukendte variabler, som jeg ikke bør


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er da svært at afgøre uden opgavebeskrivelse og uden de tegninger, du hele tiden henviser til i teksten.

Måske er der en sammenhæng mellem halvcirklens radius og andre dimensioner i modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har vist glemt at medregne længden af halvcirklen i den samlede længde af listerne.


Svar #3
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

Her er tegningen 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #4
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

Opgavebeskrivelser står i i det første dokument


Svar #5
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

Ja, men ender med 2 variabler, som er en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så er den samlede listelængde i Opg A) jo 5x + 4y = 80 , og det samlede areal er

A = 2xy + (1/2)·x·(√3)·x/2 = 2xy + (√3)·x2/4 .

I Opg B) er det så modulet i bunden, der erstattes af en halvcirkel? Halvcirklens diameter er vel så lig med x?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Genlæs sidste linie i #1 og #6.


Svar #8
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

Hmm, A) har min lærer sagt er korrekt.


Svar #9
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

Og har skrevet 2y i a), da jeg bare samlede dem istedet for 4


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du kan vel selv tælle x'er og y'er på tegningen?


Svar #11
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

Ja det er den nederste del der erstattes med en halvcirkel, hvor hele figuren får en samlet længde på 60 istedet for 80


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

I Opg B) bliver den samlede længde så 4x + 4y + (π/2)·x  = 60 , og arealet er så

A = xy + (√3)·x2/4 + (π/8)·x2 .


Svar #13
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

så isolerer jeg y, og derefter finder jeg h, og fortsætter som jeg gjorde i a)?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg ved ikke, hvad du mener med h. Der opereres med de to variable x og y. Ja, man isolerer y af betingelsen for den samlede listelængde, og det indsætter man i udtrykket for A. I begge opgaver er A(x) blot et 2.-gradspolynomium, som man skal finde toppunktet for.


Svar #15
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

Så mit samlede A(x) vil være:

A(x)=15-x-1/8*pi*x+1/2*sqrt(x^2-(x/2)^2)*x


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, det er ikke korrekt. Isoler y korrekt af den samlede længde, og indsæt det så i udtrykket for A.


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

I det vedlaget i #0 når du frem til det korrekte resultat, men dine mellemregninger er ikke konsistente med den tegning, du har vedlagt i #3. I dine mellemregninger svarer dit y til 2y på tegningen.


Svar #18
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

Nej, i mine mellemregninger har jeg bare samlet y'erne til 2 istedet for 4


Svar #19
12. juni 2014 af Mount (Slettet)

Og tegningen i #3 er til opg. a)


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

En rettelse til #12:

Den samlede listelængde i Opg B) er   4x + 2y + (π/2)·x  = 60 , så

        A = xy + (√3)·x2/4 + (π/8)·x2 = x·(30 -2x -(π/4)·x) + (√3)·x2/4 + (π/8)·x2

           = 30·x - (2 + (π/8) - (√3)/4)·x2


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.