Kemi

ligevægt

15. juni 2014 af Mangaschool (Slettet) - Niveau: B-niveau

- I en beholder kommer vi dihydrogen gas og diiod gas således at der ved start er 0,0800M H2(g) og 
0,0650M I2(g). 
 
Beregn koncentrationen af dihydrogen og diiod, når der er indtrådt ligevægt når Kc=45,8 (490,6?C) 
(Reaktionen er ikke afstemt) 

nogen der kan hjælpe??

Vedhæftet fil: ligevægt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2014 af Heptan

Kald ligevægtskoncentrationen af HI for 2x, heraf kommer ligevægtsudtrykket:

K_c = \frac{(2x)^2}{(0,08-x)(0,065-x)} \newline \newline \Leftrightarrow x=0,055

Heraf koncentrationerne:

\newline [HI]=2x=0,11\ \textup{M} \newline \newline [I_2]=0,065-x=0,01\ \textup{M} \newline \newline [H_2] =0,08-x = 0,025\ \textup{M}


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.