Fysik

Mekanisk energi: kinetisk energi og potentiel energi

17. juni 2014 af ostepopsen12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Første spørgsmål lød således:

En bil, der vejer 1578 kg, kører ud ad landevejen med 80 km/t.

- Beregn bilens kinetiske energi:

Hastigheden: v = 80km/h * (1000m/3600s) = 22,22m/s

Massen: m = 1578 kg

Den kinetiske energi er: E_kin = 1/2 * m * v^2 = 1/2 * 1578kg * (22,22m/s)^2 = 779,1kJ

Næste spørgsmål lyder således (dette kan jeg ikke finde ud af, nogen der kan hjælpe?):

Føreren får øje på en forhindring og bremser, indtil bilen står stille.

Herved omsættes bilens kinetiske energi fuldstændig til varmeenergi i bremserne, der består af 20 kg jern.

- Hvor meget stiger bremsernes temperatur?

???

På forhånd tak for svaret :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har glemt at gange med 1/2 i talværdien for den kinetiske energi.

b) Al den kinetiske energi tilføres som varmeenergi til bremserne. Benyt:

        Q = ΔEkin = mbrems·cjern·ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2014 af Lakey (Slettet)

Ekin=Q, Q er varmeenergien

Q=m*c*ΔT, sætter vi formlen ind i den tidligere ligningen har vi

Ekin=m*c*ΔT

Du kender Ekin, og du kender m, som er jerns masse. men den ukendte værdi er ΔT som er den ukendte temperaturen. 

c er jerns specifikke varmekapacitet, det er en tabelværdi, som du slår op.. hvilket vil sige, at du også kender den værdi..

Din opgave er at du skal isolere ΔT , og hermed har du temperaturstigningen


Svar #3
18. juni 2014 af ostepopsen12 (Slettet)

ups ja, glemte at gange med 1/2... amatørfejl....

Tak for svarene gutter (Y)


Skriv et svar til: Mekanisk energi: kinetisk energi og potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.