Bioteknologi

Oktetreglen Formel

19. juli 2014 af skolehjælp1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Natrium står i første hovedgruppe og derfor afgiver en elektron for at opfylde oktetreglen
Na -> Na^+ + e^-

Og chlor optager en elektron for at opfylde oktetreglen
Cl -> Cl^- + e^-

Mit spørgsmål er ...
Natrium afgiver jo en elektron hvorfor står der så "+" e^-
Det er jo Chlor der optager?!?
Er forvirret .. Tak hvis i ville hjælpe! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Skolehjælp,

Na+ betyder, at der er en elektrisk ladning (en elektron) mindre end antallet af protonner i atommet. 

Cl- betyder, at der er en elektrisk ladning (en elektron) mere end antallet af protonner i atommet. 

Besvarer dette dit spørgsmål og kan du nu se fidusen i det? Hvis ja, så har jeg et spørgsmål til dig. 

Hvad betyder Mg++?

Mg++ betyder, at der er __ elektrisk ladning(er)/___elektron(er) mindre end antallet af protonner i atommet.

Copy-paste det med fed, og giv mig dine svar - indsæt i ___.. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juli 2014 af mathon

afgivelse noteres:
                                  11Na   --->   11Na+   +   e-
                                    11 e              10 e

modtagelse noteres:
                                  17Cl   +   e-   --->   17Cl-
                                   17 e                       18 e


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juli 2014 af mathon

eller
                                  _{11}^{ }\textrm{Na}\; \left [ Ne \right ]\;3s^1\; \; \; \rightarrow \; \; \; _{11}^{ }\textrm{Na}^+\; \left [ Ne \right ]\; \; +\; \; e^-

                                  _{17}^{ }\textrm{Cl}\; \left [ Ne \right ]\;3s^2\; 3p^5\; \; +\; \; e^-\; \; \; \rightarrow \; \; \; _{17}^{ }\textrm{Cl}^-\; \left [ Ar \right ]


Svar #4
19. juli 2014 af skolehjælp1234 (Slettet)

Det var ikke heeeelt det jeg var forvirret over, men det hjalp alligevel på en anden ting, så tak! :)

Mg++ betyder, at der er positiv elektrisk ladning(er)/2 elektron(er) mindre end antallet af protonner i atommet.


Og også tal til jer andre.. Det begynder fald på plads i hjernen nu ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juli 2014 af mathon

                                  _{12}^{ }\textrm{Mg}\; \left [ Ne \right ]\;3s^2\; \; \; \rightarrow \; \; \; _{12}^{ }\textrm{Mg}^{2+}\; \left [ Ne \right ]\; \; +\; \; 2 \, e^-


Skriv et svar til: Oktetreglen Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.