Matematik

Ligninger

04. august 2014 af Evabager (Slettet) - Niveau: 8. klasse

når x =4

beregn:

4(2x-3) =

-x(3+x) =

-2*x(x-5) =

6(-3-x) =


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2014 af ping317 (Slettet)

her er lidt hjælp til selvhjælp :) du sættere bare 4 ind på x'es plads altså:

4(2x-3) -> 4(2*4-3) -> 4(8-3)->32-12 =(det må du selv regne ud)

-x(3+x) -> -4(3+4) -> -12-16 = (det må du selv regne ud)

-2*x(x-5) : gør ligesom overstående, en husk at minus gange minus bliver + :D

6(-3-x) ->6*3+6*-4 =  (det må du selv regne ud)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2014 af mathon


         reducer først
         indsæt dernæst

                            4\cdot \left ( 2x-3 \right )=8x-12

                             8x-12=8\cdot 4-12=32-12=20                   

eller sæt ind
direkte:

                            4\cdot \left ( 2x-3 \right )=4\cdot \left ( 2\cdot 4-3 \right )=4\cdot \left ( 8-3 \right )=4\cdot 5=20


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. august 2014 af SuneChr

# 0
Der er ikke tale om ligninger i indlægget. En ligning skal præsenteres med et udtryk på begge sider af lighedstegnet.
Som det er skrevet der, er der tale om en funktion f , hvor funktionsværdien  f (x) ønskes for et bestemt argument x.
f (x)  =  4·(2·x - 3)
f (4)  =  20       argumentet  4  gi'r funktionsværdien  20


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.