Matematik

K i potensfunktion?

06. august 2014 af trancefreak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa
Jeg sidder og forbereder eksamen, skal op i overmorgen. i beviset for potensvækst støder jeg på k og k^a, helt præcis hvad betegner k?
svarer det bare til en forskel ligesom delta x eller h? :)
Håber i vil hjælpe ,gerne lidt hurtigt også ;)
Mvh Theis!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2014 af BadBoyBard (Slettet)

trancefreak,

Hvis k optræder i:

f(k) = b⋅ ka 

Så er svaret - ja. k vil være den afhængige variablen (som man typisk dog betegner med x). 

Men jeg ved ikke lige i hvilken sammenhæng den optræder i, i netop dit tilfælde. Kunne du evt. prøve at uploade dit bevis? I matematik er det som regl en konstant, der betegnes med ,,k".  

Held og lykke i morgen - håber dette besvarer dit spørgsmål. 

Bard


Svar #2
06. august 2014 af trancefreak (Slettet)

2 sek så kommer der et billede af det bevis jeg sidder og kigger på! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2014 af SuneChr

Jeg vil tro, at der menes: "Hvad er funktionsværdien for potensfunktionen, når x gøres k gange større?".
f (x)  =  b·xa
f (k·x)  =  b·(k·x)a   ⇒   f (k·x)  =  b·ka·xa    ⇒   f (k·x)  =  ka·f (x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. august 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Men hvis det er i dette tilfælde, at k optræder: 

f(x2) = ka⋅f(x1)

hvor x> x1

Er situationen lidt anderledes (ligner dette din opgave)? 

Er er k en konstant, og: x2= k ⋅ x1

Men som sagt, så ved jeg ikke din opgave, og det jeg skriver er mere eller mindre et skud i tågen. 

Bard


Svar #5
06. august 2014 af trancefreak (Slettet)

har vedhæftet billedet, er det info nok, eller skal du bruge andet? :)

Vedhæftet fil:20140806_182516.jpg

Svar #6
06. august 2014 af trancefreak (Slettet)

nogen der har set på det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo så netop, som Sune formodede i #3: når x ganges med k, ganges f(x) med ka .

Det svarer så også til en relativ ændring i x med

         rx = (kx - x)/x = k-1 ,

og med en dertil svarende relativ ændring i f(x):

        ry = (f(kx) - f(x)) / f(x) = (b·ka·xa - b·xa) / (b·xa) = ka - 1 .


Svar #8
07. august 2014 af trancefreak (Slettet)

1000 tak til alle, nyd resten af sommeren :)


Skriv et svar til: K i potensfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.