Matematik

Divider med kommatal

07. august 2014 af HrSkæg (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg har bakset med dette regnestykke i noget tid nu, kender godt resultatet, men jeg ved ikke hvordan man regner det ud :(

2650/1,06 er regnestykket.

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2014 af mathon

                  2650/1,06 = 265000/106         brøkforlængning med 100


                  265000 : 106 = 2500
                  212
                    530
                    530
                        00
                          0
                          00
                            0
                            0


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøken med 100 og foretag division med hele tal:

        \frac{2650}{1,06}=\frac{2650\cdot 100}{1,06\cdot 100}=\frac{265000}{106}=\frac{132500}{53}=\frac{25\cdot 53\cdot 100}{53}=25\cdot 100=2500


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

2650 / 1,06 kan udregnes uden at forlænge brøken. Man kan bruge opstillingen fra #1:

2650 : 1,06 = 2500          2665,0 : 1,06 = 2514,

212                                212

  530                                545

  530                                530

    00,0                                15,0

    00,0                                10,6

      0,00                                4,40

      0,00                                4,24

Her er antallet af decimaler det samme som antallet af decimaler i divisoren, så dette trin giver enerne i kvotienten.

Metoden kan drille lidt med placeringen af kommaet, men med lidt rutine går det og så er det hurtigere end at skulle forlænge først. Normalt skriver man ikke kommaerne i mellemregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. august 2014 af SuneChr

# 3
Der er da vist ikke sparet noget i divisionsalgoritmen ved at bibeholde kommaet i divisoren.
Der er et komma, løbende, at tjekke ikke løber løbsk, som man mageligt er skånet for med heltalsdivisoren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

#4

Som jeg skrev, kan det drille lidt i starten, men man får hurtigt rutinen. Jeg bruger det altid, dog med en lidt anden opstilling, da jeg er fra den tid, hvor man "hængte gardiner op":

1,06| 2650 |2500

        212

          530

          osv

Her er det lidt tydeligere, hvornår man kommer til kommaet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvorvidt en metode er hurtigere end en anden metode er blandt andet et spørgsmål om tilvænning og opøvelse af en vis rutine.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. august 2014 af mathon

#3
        svarende til
                                  2650•102 : 106 = 25•102 = 2500


Skriv et svar til: Divider med kommatal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.