Matematik

HJÆÆLP det haster læser til eksamen

17. august 2014 af Mayna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe? Specielt med tabel 2 og opgave b?

Vedhæftet fil: Opgave til eksamen.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at x = 10log(x) .


Svar #2
17. august 2014 af Mayna (Slettet)

Forstår ikke.. Har lavet den første tabel, hvordan laves tabel nummer 2 og hvordan kan jeg besvar mit spørgsmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I Tabel 2 kender man tallets logaritme og man finder tallet selv ved at benytte ligningen i #1.

For eksempel, hvis log(x) = -1·109 , er

        x = 10log(x) = 10^(-1·109) = 1 / 10(10^9) . = 1 / 101000000000 .


Svar #4
17. august 2014 af Mayna (Slettet)

Kan man solve det 

eks: log(x)=-1*10^9 

solve(log(x)=-1*10^9,x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2014 af peter lind

Det kan du godt men det er næppe meningen med opgaven. Du skal lære sammenhængen mellem 10'erpotense og logaritmen. Det opnår du ikke ved bare at slå op på din lommeregner. Derimod kan du bruge den som facitliste. For den sags skyld kan du også slå det mere direkte op på din lommeregner ved at bruge tasten 10x eller hvad den nu hedder på din lommeregner


Skriv et svar til: HJÆÆLP det haster læser til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.