Matematik

Eksponentielt aftagende funktion

24. august 2014 af groenholt (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eksponentielt aftagende funktion har en halveringskonstant på 10 dage 

a) med hvor mange procent aftager denne funktion pr dag? 
 

b) Med hvor mange procent aftager denne funktion på 5 dage? 

Det er sikkert ret simpelt men jeg kan ikke få det til at give mening, håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Eksponentialfunktionen har en forskrift på formen

        f(x) = b · (1/2)x/10


Svar #2
24. august 2014 af groenholt (Slettet)

Ja det er jeg klar over? men skal jeg derfra isolere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I a) skal man beregne (f(x) - f(x+1)) / f(x) = 1 - (1/2)1/10 .

I b) skal man beregne (f(x) - f(x+5)) / f(x) = 1 - (1/2)5/10 = 1 - (1/2)1/2 .


Skriv et svar til: Eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.