Matematik

Udregning af nogle bestemte brøker

25. august 2014 af Shisuse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået nogle dumme brøker opgaver for, og jeg er ikke ligefrem den skarpeste kniv i skuffen når det gælder det. Det værste er, at jeg kan ikke bare bruge lommeregneren, for jeg skal skrive udregningen med. Hjælp søges rigtig meget!

Opgaverne ser sådan her ud:

3 : 7/4

2/3 : 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Heptan

I har det hårdt på jeres A-niveau :P

Går ud fra at både ":" og "/" er divisionstegn?

(3/1)/(7/4) = (3/1) * (4/7) = (3 * 4)/7 = 12/7

Man deler to brøker med hinanden ved at gange med den omvendte. Man ganger to brøker med hinanden, ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner.


Svar #2
25. august 2014 af Shisuse (Slettet)

ja, altså brøken er 7/4 og de 2/3

Og ja, vi har det virkeligt hårdt xD Ej, det er jo ikke det vildt sværeste, men jeg er så dårlig til matematik, at jeg ikke engang forstår en hvordan man dividerer med brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2014 af MilleVL (Slettet)

3:7/4 

Først gange du 3 med nævner altså 4, så den hedder 3*4/7 = 12/7 = 1 5/7 :)

2/3:3 

Først ganger du nævner (3)  med 3 = 2/ 3*3 = 2/9 :) Håber du kan bruge det :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2014 af SuneChr

Du kan se rigtigheden af division af brøk med brøk ved at forlænge med bd

\frac{\frac{a}{b}}{\frac{c}{d}}=\frac{bd\cdot \frac{a}{b}}{bd\cdot \frac{c}{d}}=\frac{ad}{bc}=\frac{a}{b}\cdot \frac{d}{c}         her er netop ganget med den omvendte.


Skriv et svar til: Udregning af nogle bestemte brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.