Matematik

Vil gerne lære om monotoniforhold

25. august 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x3-4x2+4x+5

Jeg har udvalgt -10, 0 og 10

Dermed får jeg

(-10,-1435) og (0,5) og (10,645)

Den har sit minimum i (-10,-1435) og fra (0,5) til (10,645) har den sit maksimum.

Jeg har brugt lang tid på at lære det, og vil gerne have det helt på plads.

Hvordan gør I?

Tak, venner


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor har du udvalgt de tre tal -10, 0, og 10 ?

Man bestemmer monotoniforhold for en differentiabel funktion f(x) ved at lave en fortegnsundersøgelse for den afledede funktion f '(x) , dvs. man løser ligningen f '(x) = 0 og bstemmer fortegnet for f '(x) mellem og uden for nulpunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg er ikke helt med, på hvad det er du gør.. Altså du skriver du har udvalgt nogle tal, men hvad er det for nogle tal?

Sådan her løser jeg en opgave med monotoniforhold, eller en opgave, hvor man bliver bedt om at beskrive grafens forløb:

1. Den givne funktion differentieres

2. f'(x)=0 løses

3. Grafens forløb i intervallerne mellem x-værdierne undersøges, ved at indsætte vilkårlige, men afgrænsede tal på x's plads i f'(x)

4. Der konkluderes

Håber det hjalp :)

Red: Så ikke Andersen havde skrevet, men håber, at dette stadigvæk kan bruges :)


Svar #3
26. august 2014 af 123434 (Slettet)

Jeg har indtil videre gjort sådan
f'(x)=3x2-8x+4
f'(0)=2 eller 0,67


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

f '(0) er ikke lig med 2 . Man skal løse ligningen f '(x) = 0 , og den har de to løsninger, du angiver. Bestem så fortegnet for f '(x) mellem og uden for nulpunkterne. f '(x) er et 2.-gradspolynomium.


Svar #5
26. august 2014 af 123434 (Slettet)

Jeg vælger 1,5 og 1
Jeg får (1,-1) og (1,5;-1,25)
Hvordan bestemmes min og max, og hvordan skrives intervaller?
Hov så ikke lige din besked

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvorfor vælger du de to tal? Du skal se på nulpunkternes værdier. Det ene nulpunkt er i øvrigt ikke 0,67, men 2/3 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Lav en fortegnsundersøgelse for f '(x):

f '(x)        ?                        0            ?                 0           ?
---------------------------------|--------------------------|------------------------->
x                                      2/3                             2


Skriv et svar til: Vil gerne lære om monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.