Matematik

Kan man skrive: f(x)=ax+b=c?

30. august 2014 af BlueKarisma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ohøj!
Jeg sidder med en ligning der hedder f(x)2x-7.
Til den skal jeg undersøge om punktet, P(100.193), ligger på grafen.
Jeg har skrevet den op på følgende måde for at løse den:
f(100)=2*100-7=200-7=193, og den ligger på grafen.

Mit spørgsmål er om man kan sige at f(x)=ax+b=c, da f(x)=ax+b og ax+b=c.
Er begynder på b-niveau, men kan man dette? Og hvis nej, hvorfor skriver man så solve(ax+b=c,x) i Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2014 af PeterValberg

Der er i princippet ikke noget galt med at skrive:

f(100)=2\cdot 100-7=200-7=193

man kan altid diskutere, om det ser pænt ud, hvis man opstiller det sådan,
men det er jo en smagssag.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2014 af peter lind

Det er ikke en ligning men en funktion, du har.

Du skal skrive det som du gjorde i #0   f(100) = 2*100 -7 = 193


Skriv et svar til: Kan man skrive: f(x)=ax+b=c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.