Matematik

4 opgaver til differentation jeg ikke kan løse

30. august 2014 af Lektiefreak1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

filen er vedhæftet, tak på forhånd

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2014 af LeonhardEuler

Hvad er dine egne bud?


Svar #2
30. august 2014 af Lektiefreak1 (Slettet)

til opgave af er det så ikke bare at finde differentialkvotienten?

til ogpave b har jeg svært ved at løse da det er brøkker, og jeg gerne vil sættes gang, har styr på tretrinsreglen, men det er svært da man skal bruge reciprokke værdier osv..

til ogpave c er det så bare bevis?

til opgave d tror jeg man skal bruge implicit differentation, hvor man bruger kederegel og produktregelen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2014 af LeonhardEuler

b)  En funktion g er differentiabel i punktet x,   når  brøken  \lim_{\Delta x\rightarrow 0}\frac{ g(x+\Delta x)-g(x)}{\Delta x} har en grænseværdi for Δx gående mod 0. Funktionen er differentiabel, når den der differentiabel i et hvert punkt i sin definitionsmængde.   

Sammenhængen for g(x) og g'(x) er at g'(x) geometrisk beskriver tangenternes hældninger til bestemte punkter på grafen for g(x). Dvs. at g'(x) beskriver væksthastigheden for g(x) til (igen) bestemte punkter/tidspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2014 af LeonhardEuler

c) Opstil da differenskvotient. Omform den. Lad Δx  eller h (hvad du end kalder) gå imod 0, og se hvad der sker.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2014 af LeonhardEuler

d) Benyt at  a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\Leftrightarrow y_2= a(x_2-x_1)+y_1


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2014 af LeonhardEuler

e)  y0 = f(x0)   ⇒ dy/dx = f '(x0)

 f -1(y0) = x⇒ dx/dy = (f-1)'(y0)

(f-1)'(y0) = dx/dy =          \frac{1}{\frac{dy}{dx}}=\frac{1}{f'(x_0)}


Skriv et svar til: 4 opgaver til differentation jeg ikke kan løse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.