Matematik

Regning med komplekse tal

31. august 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til Alle.
Spørgsmålet drejer sig om komplekse tal.
Her læser jeg en opgave, som jeg ikke kan forstå.
Opgaven:

Lad a=2+3i og b=-1+5i

Trin 1. a · b = (2+3i) · ( -1+5i)
Trin 2.         = -2 +10i -3i +15i2
Trin 3.         =-2-15 +7i
Trin 4.        = -17 +7i

Jeg kan ikke forstå hvordan 15i2 bliver til -15.
Dvs. Fra trin 2 til trin 3 er det som jeg ikke kan forstå.
Håber, at nogen vil hjælpe med at forstå denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

i2 = -1

i er netop defineret som løsningen til denne ligning.


Svar #2
31. august 2014 af Niko83 (Slettet)

ja, 1000 000000 tak.


Skriv et svar til: Regning med komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.