Matematik

Betydning af tal

31. august 2014 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen! Jeg har en opgave, hvor jeg skal løse n'(10), og forklare betydningen af tallet.

Mit problem ligger i at forklare betydningen af tallet, for jeg forstår simpelthen ikke hvilken betydning et differentieret tal har?

Her er opgaven:

Antallet af individer i en bestemt population af dyr kan beskrives ved

N(t)=5000/(1+0,85^{t} )

hvor N(t) er antallet af individer i populationen til tidspunktet t (målt i uger).

Jeg har løst at N'(10) = 111,678

Men hvilken betydning dette tal har, er jeg ikke indforstået med. Håber nogen kan hjælpe! Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Differentialkvotienten kan betragtes som "væksthastighed". Det, du har fundet frem til, er, at til tiden t = 10 uger vokser populationen med en hastighed på 111,678 individer/uge.


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2014 af SuneChr

N (t) er antal individer til tiden t
N ' (t) er væksthastigheden målt i antal individer pr. uge.


Skriv et svar til: Betydning af tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.