Matematik

Areal

31. august 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har problemer med, at løse denne opgave.

f(X)=√10-2x og g(x)=-x, første aksen og x=-3 afgrænser et areal som jeg skal udregne. Jeg at tegnet alle tre funktioner på et graf, men jeg kan ikke finde ud hvor på grafen denne punktmængde ligger?

Håber nogle kan hjælpe, da jeg ellers ikke kan gå videre med næste opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af peter lind

Står der kvrod(10)-2x eller kvrod(10-2x) ?

I det sidste tilfælde er funktionen begrænset af x≤5 så du skal integrere mellem -3 og 5


Svar #2
31. august 2014 af ranimukerji (Slettet)

Der står kvrod(10-2x). Jeg tror jeg har formuleret opgaven forkert, jeg har vedhæftet opgaven, så der ikke opstår misforståelser. 

Vedhæftet fil:Areal.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2014 af peter lind

så skal du beregne ∫-35|f(x)-g(x)|dx


Svar #4
31. august 2014 af ranimukerji (Slettet)

Tusind tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2014 af Soeffi

Areal:

\int_{-3}^{5}\sqrt{10-2x}dx - \int_{-3}^{0}(-x)dx=\sqrt{2}\int_{0}^{8}\sqrt{x}dx + \int_{-3}^{0}xdx=

\frac{2\sqrt{2}}{3}\left [ (\sqrt{x})^{3} \right ]_{0}^{8}+\frac{1}{2}\left [ x^{2} \right ]_{-3}^{0} =\frac{1}{3}(2\sqrt{2})^{4}-\frac{1}{2}(-3)^{2} =16\frac{5}{6}


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.